Святкування 30-річчя навчального закладу

29 вересня свій 30-й День народження святкував Державний навчальний заклад «Южноукраїнський професійний ліцей» .

1 вересня 1987 року СПТУ №2  стало однією з фундаментальних складових освітнього простору нашого міста. То була важлива і урочиста подія.

Найважливішим завданням будь-якого сучасного професійно-технічного навчального закладу є підготовка конкурентоспроможного, компетентного фахівця. Майстри своєї справи закладу постійно дбають про підвищення рівня професійної майстерності, передають знання і досвід своїм вихованцям, навчають на практиці застосовувати набуті знання. Протягом 30 років вони підготували більше 6000 висококваліфікованих фахівців з професій, які були і є затребувані на ринку праці. Це електромонтери з обслуговування електроустаткування, електрозварники ручного зварювання, слюсарі з ремонту автомобілів, продавці продовольчих та непродовольчих товарів.

В закладі працювали люди, яким була небайдужою справа професійно-технічної освіти. Саме завдяки їх зусиллям були створені належні умови для роботи працівників закладу. Це директори, які в свій час обіймали цю посаду: Конаркевич І.Л., Понуренко С.С., Бензар В.О., Григоров В.П., Шевчук Л.І., Ничепуренко Н.Х. Нині ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» сьомий рік очолює Невідомий С.В. За цей час він продемонстрував вміння організувати і координувати роботу колективу, має лідерський вплив і авторитетність. Серед його кращих якостей вирізняється особливість ефективного господарника, людини підприємливої і передбачливої. Його вимогливість і наполегливість виправдана тим, що сприяє впевненості колективу у досягненні поставлених завдань.

Сьогодні наш колектив нараховує близько 100 чоловік. Склад здебільшого стабільний. Більшість викладачів і майстрів виробничого навчання мають великий трудовий педагогічний стаж. Серед них є такі, що пропрацювали у стінах ліцею більше 20 років: Бесараб Г.С., Скопич І.П., Нігуріна О.В., Верчук Н.А., Петрина В.О., Мітченко О.А., Становова Т.І., Ничепуренко Н.Х, Ніколаєнко Л.І., Пінтій А.В., Керниш Л.М., Бурцева І.В., Королькова О.Г.  З нагоди святкування Дня працівників освіти і профтехосвіти та 30-річчя заснування ДНЗ «ЮПЛ» за багаторічну і сумлінну працю, вагомий внесок у справі навчання та виховання підростаючого покоління адміністрація закладу висловила їм подяку.

Сонячного вересневого дня на святкування ювілею завітали запрошені гості – ветерани праці, мер міста Параконний В.К.,  депутат обласної ради в Миколаївській області Колесніков В.В., керівник відділу кадрів ВП ЮУ АЕС Губа В.А., заступник голови профспілки ВП ЮУ АЕС  Момотов В.А., голова обласної профспілки працівників енергетики Міронова В.А., керівник НМЦ ТПО в Миколаївській області Шаповалова Н.В., представник ради ветеранів Понаморьов В.М., представник греко-католицької церкви отець Ігор.

Педагогічний колектив старанно готувався до  ювілею. Була проведена урочиста лінійка для учнів та випускників, а також свої творчі здібності продемонстрували викладачі та майстри на святковому концерті, який проходив в теплій дружній атмосфері. Згадано було історію ліцею, особливу увагу було приділено ветеранам, які багато років присвятили рідному закладу.

Не зважаючи на життєві виклики, ліцей живе повнокровним життям. У членів колективу великі творчі плани на майбутнє і нестримне бажання їх реалізувати. Вони завжди пам’ятають істину сьогодення: «Щоб вижити, треба себе перевершити», готові до подолання труднощів заради нових перемог і звершень.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *