Проведено годину спілкування “Міфи про євроінтеграцію та сучасні тенденції на ринку праці”

18 травня 2023 року в ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей”, з нагоди святкування Дня Європи викладачем Марініч Ю.В. була проведена онлайновому режимі година спілкування “Міфи про євроінтеграцію та сучасні тенденції на ринку праці” зі здобувачами освіти групи №-47с/з.


Євроінтеграція – це взаємний рух назустріч України і ЄС. Партнери розуміють, що Україна здатна посилити об’єднану Європу, зміцнити її продовольчу безпеку та обороноздатність, знизити залежність від російських енергоносіїв. Тому Україна офіційно зареєстрована (23 червня 2022 року) кандидатом на вступ до ЄС. Цьому передували укладання взаємної Угоди про Асоціацію (2014 рік) та запуск поглибленої та всеохоплюючої Зони вільної торгівлі.

Українці отримали (з 2017 року) право безвізових подорожей до Євросоюзу. Висока мотивація, динамізм, професіоналізм та відсутність культурних бар’єрів українців надихає громадян ЄС.
Під час конференції в Зум були розглянуті питання, які постають перед нашою країною на шляху євроінтеграції. Обговорили, які професії мають попит на ринку праці України та можливості працевлаштування в різних областях країни.