01 березня 2023 року в ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» в рамках тижня предметів природничо-математичного циклу зі здобувачами освіти групи 48-к/п, які навчаються професії «Кухар. Продавець продовольчих товарів», був проведений захід «Live»-кафе «БІОЛОГІЯ У СМАКОЛИКАХ».
Об’єднує обидві професії, за якими навчаються учні, те, що і кухар, і продавець продовольчих товарів працюють з продуктами. Тому, діти повинні:
– добре розумітися на продуктах харчування, їх хімічному складі;
– знати, які харчові домішки використовуються при виробництві тих чи інших продуктів;
– аналізувати, як вони впливають на організм людини.
До обіду на виробничому навчанні майбутні кухарі зі своїм майстром виробничого навчання Фодченко Р.М. випікали запашний торт, а після обіду – команди кухарів «Смаколики» і «Цукерки» на позакласному заході з викладачем біології Мітченко О.А. практичним шляхом дізнались, які хімічні речовини входять до складу харчових продуктів, з яких створили цей смачний виріб. За допомогою мікроскопів розглянули структуру вуглеводів. З’ясували біологічну значимість білків, жирів та вуглеводів для організму; їх корисні та шкідливі сторони.
В кінці заходу учасники та гості смакували чай зі смачним тортиком.