Заняття, присвячене східному Новому року

Напередодні наші східні сусіди зустрічали Новий рік. В Китаї Новий рік за традицію починається не так, як в Україні чи в більшості інших країн світу. Дату щороку визначають за місячним календарем, тому завжди відрізняється. Наступний рік у Китаї починається в другий молодик після зимового сонцестояння. Тому 2023  Китайський Новий рік прийшов 22 січня і закінчиться 9 лютого 2024 року. Святкування в Китаї відбувається цілий тиждень — від 21 до 27 січня.

Майстер виробничого навчання ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей” Кузнєцова К.В. провела заняття з групою №53-кп присвячене цій події.

 Однією із традицій сходу є приготування страви «Китайські пельмені» (різного кольору), здобувачі освіти експериментували з начинками, кольорами та навіть розмірами. 

 Китайські пельмені цзяоцзи – найпоширеніший вид подібних виробів. Їх нескладно приготувати, використовуючи прісне тісто і будь-яку начинку. 

Всі із задоволенням виконували свої завдання, в майстерні панувала атмосфера конкуренції: «Хто більше?»; «У кого краще?».

Здобувачі освіти добре попрацювали та після колективної праці сіли гуртом і посмакували власноруч приготовленні смаколики.