Волонтерство допомагає побачити світ по-новому

В Україні споконвіку існує традиція взаємодопомоги. Волонтерство, мотивоване російською агресію, набуло нечуваних масштабів. Здається, зараз немає людини, яка б так чи інакше не була задіяна у допомозі армії.

8 січня 2023 року в ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» відбулася зустріч ліцеїстів з бійцем військової частини А 2802 Стороженком Анатолієм, нашим земляком, який після лікування у госпіталі повертався до лав ЗСУ.

Спочатку воїн розповів про важкі реалії подій Бахмутського напряму, а потім здобувачі освіти груп зварювальників та автослюсарів в присутності адміністрації та працівників ліцею передали побратимам Анатолія власноруч виготовлені буржуйки, мангали та гостинці до свят.

На згадку воїн залишив прапор з написом щирих слів подяки.

 

На жаль, сьогодні ми отримали трагічну звістку про загибель Стороженка Анатолія на передовій. Та ми знаємо, що Герої не вмирають. Вічна пам’ять та Слава Герою.

Також 9 січня 2023 року при зустрічі з бійцями ВЧ-7096 12 окремого стрілецького батальйону воїнам ЗСУ Херсонського напрямку було передано генератор та буржуйку.

Прояв доброчинності – це почуття потреби реалізувати громадянську позицію. Волонтерство допомагає побачити світ по-новому, радіти тому, що маємо. Саме такими є наші ліцеїсти.