Захід до Міжнародного Дня толерантності

16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Принципи толерантності закріпили у Загальній декларації прав людини.

  У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, 16 листопада 2022 року в ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей” практичним психологом Фоміною В.С. було проведено заняття з елементами тренінгу на дану тематику.

 Головною метою було: формування уявлення про толерантність як універсальний принцип життя людини; формування та розвиток толерантності як особистісної риси характеру; розвиток навичок ефективної міжособистісної взаємодії; підвищення загальної психологічної культури здобувачів освіти; створення умов для гармонійного психічного розвитку особистості.

      Під час заняття підлітки дізналися про свій рівень толерантності за допомогою  експрес-тестування, нагадали поняття та ознаки толерантності. Разом зі своїми майстрами виробничого навчання Корольковою. О.Г. та Фодченко Р.М., які долучилися до заходу, виконували вправи, що сприяли розумінню та прийняттю цінностей кожної особистості.

Вправа “Біла ворона” продемонструвала присутнім психологічний стан людини, яка за певними ознаками  відрізняється від решти. Учасники заняття змогли відчути як змінюються почуття людини в ситуації тиску та підтримки.

 Заняття пройшло жваво та цікаво, в кінці зустрічі всі спільно дійшли висновку, що толерантність є не поступкою, а розумінням мультикультурності нашого світу, проявом поваги та терпимості.