Тиждень з професії “Кухар. Продавець продовольчих товарів”

Відповідно до плану роботи методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання галузі «Торгівля і сфера послуг»  з 21 по 25 жовтня 2019 року в ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» був  проведений предметний тиждень  з професії  «Кухар. Продавець продовольчих товарів».

Відкриття тижня відбулося  в понеділок, 21 жовтня 2019 року,  з виставки «Декоративна упаковка» та  виставки муляжів кондитерських виробів та страв «Смачного!»,  яку підготували учні групи № 40-к/п  (майстер виробничого навчання Фодченко Р.М.) та учні групи № 33-пр (майстер виробничого навчання Королькова О.Г.)

На ліцейній лінійці,  22  жовтня 2019 року,  учні групи №40-к/п представили  свою професію та демонстрували  презентації про особливості професій  «Кухар. Продавець продовольчих товарів».

Також у цей день, практичний психолог ліцею, Фоміна В.С., провела тренінг згуртування колективу та розвитку професійної ефективності з учнями групи № 40-к/п «Посмішка на мільйон».

В середу, 23 жовтня 2019 року,  учні групи № 33-пр разом з майстром Корольковою О.Г. у фойє проводили для всіх бажаючих  майстер-клас з декоративного оздоблення «Кольорова сіль».

Цього ж дня викладач біології  Мітченко О.А. з викладачем професійно-теоретичного навчання Корольковою О.Г. провели позакласний захід , урок-дослідження: «Оцінка продуктів харчування за хімічним складом», на якому учні групи №40-к/п  за допомогою лабораторних досліджень встановлювали наявність в продуктах білків, жирів, вуглеводів та вплив на організм людини хімічних речовин, які входять до складу продуктів.

В четвер, 24 жовтня 2019 року,  майстер виробничого навчання  Фодченко Р.М. провела майстер-клас «Ароматна булочка», на якому учні групи №40 -к/п набули практичних навичок з формування булочок різними способами.

Викладач професійно-теоретичного навчання Королькова О.Г. того ж дня провела лекцію для майстрів ліцею на тему: «Харчові добавки. Шкода чи користь?»

Тиждень завершився проведенням ярмарки «Щедра осінь», де учні груп №40-к/п та №33-пр пропонували різноманітні вироби з природного матеріалу,  випічку та інші дари осіні.