Навчально-польові збори на базі військової частини

3 травня 2018 року на базі військової частини 3044 пройшли навчально-польові збори учнів ліцею (групи №22-е та 23-з), шкіл міста та гімназії. Даний захід проводився з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів з  використанням навчально-методичної бази військової частини.  Учні навчальних закладів міста мали унікальну можливість поринутти у військове життя.

Відкрив польові збори командир військової частини Худолій О.М. Перед присутніми також виступили: військовий комісар Южноукраїнського міського військового комісаріату та начальник управління освіти міста Южноукраїнська.

Присутнім було продемонстровано роботу кінологічної служби, а саме роботу їх вихованців, службових вівчарок, які долали смугу перешкод, знаходили вибухівку і затримували порушників.

З неабияким інтересом учні спостерігали дії спецназу, які звільняли блок керування АЕС, яку захопили, за легендою, терористи та вимагали 10 млн. доларів.

Учням свої навички рукопашного бою, тактики ведення вогню продемонстрували бійці особливого загону “Скорпіон”.

  

Учні ліцею із захватом знайомилися із новою військовою технікою, її характеристиками, мали змогу посидіти в ній, зробити фото на згадку.

Найбільший інтерес учнів був приділений звісно зброї, а також засобам зв’язку, захисту та мінам.

Цього дня були також з учнями проведені спортивні стрільби з мілкокаліберної гвинтівки ТОЗ-8.

Основи тактичної медицини та подалання психологічної смуги – наступний етап, які пройшли учні.

Перед загальним строєм було відмічено кращих стрільців. Командир військової частини вручив дипломи навчальним закладам та подяки учням за зайняті місця зі спортивної стрільби в командному та індивідуальному заліках.

Учні ліцею показали хороші результати та у загальнокомандному заліку посіли ІІ місце. Найкращі результати показали учні:

  • учень групи №23-з Буржуєв Максим посів І місце,
  •  ІІ місце – учень групи №23-з Киришко Сергій,
  • ІІІ місце – учень групи №22-е Андрющенко Євген.

По закінченні заходу бійці військової частини пригостили учнів, викладачів та майстрів виробничого навчання смачною військовою кашею та чаєм.

Адміністрація, викладачі, майстри виробничого навчання та учні  ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей” виражають слова вдячності командиру військової частини 3044 Худолію О.М. за організацію та незабутні враження від проведених польових зборів.

Фотозвіт про проведений захід