Daily Archives: 2 Березня, 2023

Гра-конкурс “Що ти знаєш про фізику”

02 березня 2023 року в ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей” в рамках тижня
предметів природничо-математичного циклу викладачем Демидовою Іриною Андріївною було проведено зі здобувачами освіти групи №45-е гру-конкурс “Що ти знаєш про фізику”. 

В цій грі були завдання з фізики, біології, математики, тобто всі ті науки, з якими здобувачі мають безпосередню роботу. Метою цієї гри було: розвивати пізнавальну активність учнів, творчі здібності, уміння логічно мислити, вирізняти головне, розвивати вміння приймати правильне рішення; виховувати почуття відповідальності, вміти працювати в колективі, уміння використовувати свій інтелект, волю та емоції; через гру виховувати інтерес до фізики як до науки, формувати потребу в
самоосвіті. 

Всі учасники постаралися та отримали смаколики за участь.

 Святкування Масляної

В період з 22 по 28 лютого 2023 року  в ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» святкували Колодій або як ми всі звикли називати свято Масляної. Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Це свято своєрідного прощання із зимовим періодом та надії на теплу весну. Перед майбутнім постом в масляний тиждень панував достаток найрізноманітніших смаколиків, головними з яких традиційно були млинці.

 

Майстер виробничого навчання групи №53-к/п Кузнецова Катерина Вікторівна  разом зі своїми здобувачами освіти провели цей захід в ліцеї – приготувавши млинці та пригостивши всіх охочих.

Зберігаємо українські традиції свята

«Live»-кафе «БІОЛОГІЯ У СМАКОЛИКАХ»

01 березня 2023 року в ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей» в рамках тижня предметів природничо-математичного циклу зі здобувачами освіти групи 48-к/п, які навчаються професії «Кухар. Продавець продовольчих товарів», був проведений захід «Live»-кафе «БІОЛОГІЯ У СМАКОЛИКАХ».

 Об’єднує обидві професії, за якими навчаються учні, те, що  і кухар, і продавець продовольчих товарів працюють з продуктами. Тому, діти повинні:

– добре розумітися на продуктах харчування, їх хімічному складі;

– знати, які харчові домішки використовуються при виробництві тих чи інших продуктів;

– аналізувати, як вони впливають на організм людини.

 До обіду на виробничому навчанні майбутні кухарі зі своїм майстром виробничого навчання Фодченко Р.М. випікали запашний торт, а після обіду  – команди кухарів «Смаколики» і «Цукерки» на позакласному заході з викладачем біології Мітченко О.А. практичним шляхом дізнались, які хімічні речовини входять до складу харчових продуктів, з яких створили цей смачний виріб. За допомогою мікроскопів розглянули структуру вуглеводів.  З’ясували біологічну значимість білків, жирів та вуглеводів для організму; їх корисні та шкідливі сторони.

 

 

В кінці заходу учасники  та гості смакували чай зі смачним тортиком.