Відбулось засідання секції викладачів української мови і літератури

У Державному навчальному закладі «Южноукраїнський професійний ліцей» 25 жовтня 2017 року відбулось засідання секції викладачів української мови і літератури професійно-технічних навчальних закладів Миколаївської області, організоване Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

З вітальним словом до присутніх звернулися Невідомий Сергій Вікторович, директор навчального закладу, Куришко Ганна Василівна, заступник директора з виховної роботи, Савченко Світлана Іванівна, методист ліцею.

Відкритий урок з теми «Василь Симоненко. Творча біографія. Традиційність його лірики. Образ України, громадянський вибір поета. Поезія «Задивляюсь у твої зіниці…», «Я…» провела викладач Пинтій Аліна Володимирівна. Дуже влучними є епіграф до теми: «Я – українець. Оце і вся моя біографія» (В. Симоненко), – і проблемне питання: «У чому сила поетичного слова Симоненка?»

Протягом уроку учні переглянули документальний фільм про життя і творчий шлях поета; продемонстрували підготовлений заздалегідь буктрейлер про творчість В. Симоненка, в якому багато хто з них прочитав рядки з поетичного доробку поета; поділилися своїми роздумами про людську гідність, ставлення до батьківщини, почуття відповідальності перед суспільством і родиною, баченням своєї ролі у майбутньому суспільстві, про стосунки між собою та в родині. Наприкінці уроку свої роздуми учні декількома реченнями описали в есе, порушивши патріотичні і громадянські мотиви у творах поета.

        

Практичний психолог навчального закладу Фоміна Вікторія Сергіївна провела тренінг «Психолого-педагогічний супровід формування та розвитку творчої особистості», у ході якого запропонувала викладачам різні форми роботи для формування та визначення рівня підготовки учнів до творчої діяльності.

         

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *