Урок присвячений Міжнародному Дню Волонтера

6 грудня 2017 року Волонтери БФ “Мирне Небо” були запрошені в ДНЗ “Южноукраїнський професійний ліцей” на урок присвячений Міжнародному Дню Волонтера.

Виступ бібліотекаря та учнів продовжив фільм про волонтерський рух в Україні.

Потім до слова був запрошений о. Ігор Ворона – настоятель Храму Всіх Святих Українського Народу УГКЦ, співзасновник БФ “Мирне Небо”.


Доброта та милосердя – це милість людського серця, співчуття, любов до людей – властиве людям, які здатні прийти на допомогу – це Волонтер. Ситуація в Україні, події на майдані та неоголошена війна на сході змусила українців зробити свій вибір -самоорганізуватися в волонтерські рухи, які за власним бажанням кидали роботи і йшли допомагати Воїнам АТО, переселенцям, малозабезпеченим..

Сьогодні ж кожен другий українець – Волонтер.
Після закінчення виступу ліцеїсти подивилися фільм предоставлений Волонтерами про ту допомогу, яку надавали жителі міста Южноукраїнська та околиць, Благодійники з Німеччини Feine Ukraine м. Гамбурга, Канади в зону АТО, переселенцям, дитячим закладам, військовим госпіталям.
Сьогодні,  в цей день три роки назад, як був похований учень ліцею, Воїн АТО, Кіборг Олександр Завірюха, який загинув в зоні АТО – напомнила учням Ганна Василівна Куришко, заступник директора з навчально-виховноъ роботи. Хвилиною мовчання помянули Героя…
Вічна Пам’ять Герою…