Заходи до Міжнародного дня рідної мови

Усвідомлюючи значущість української мови для кожного громадянина нашої держави учні груп №30-е, 40-к/п  та викладачі  Пінтій А.В. , Ніколаєнко Л.І.  підготували і провели 28 лютого 2020 року святкову лінійку до Міжнародного дня рідної мови.

Присутнім було представлено для перегляду відеоматеріал про походження української мови, її місце і роль серед інших мов світу. Учні підготували пізнавальний матеріал про історію виникнення свята та поставили сценку про недоречність вживати у розмові «суржика».

Багатство мови кожної людини свідчить про її інтелект і освіченість . Тож, ми не маємо права втратити цей дорогоцінний скарб, адже, мова, як і Україна, починається з кожного із нас.

Продовженням святкових заходів стала літературно-музична композиція, присвячена Міжнародному дню рідної мови, метою якої було  поглибити знання учнів про українське слово та Україну,  сприяти формуванню національно свідомих особистостей,  виховувати в учнів духовне багатство та патріотичні почуття.

Епіграфом до свята  звучали слова Великого Кобзаря :

Нема на світі України. 

Немає другого Дніпра.

Саме рідна мова – державна перлина , яку плекали попередні покоління й залишили нащадкам. Тож, берегти, примножувати національний скарб – обов’язок покоління справжніх патріотів своєї держави. На заході у святковій  атмосфері лунали вірші  українських поетів, емоційно й щиро звучали пісні у виконанні учнів ліцею.

Завдяки талановитим учням присутні змогли поринути у безмежний світ краси українського слова.